Programul

Primul pas pe care trebuie să îl faci

Investigația BIA – Bio Impendance Analysis – cu ajutorul acestei investigaţii se poate determina compoziţia corporală şi vârsta metabolică

  • Tehnologie de ultimă oră de la producatorul japonez TANITA – BC1000

Compoziţia corporală (hidratare, masă musculară, masă grasă, masă osoasă, grăsime viscerală) ne furnizează informaţii deosebit de importante despre starea de sănătate cât şi despre riscul de îmbolnăvire.

TANITA – BC1000
Al doilea pas: Analizele de sânge

Complexitatea setului de analize pe care îl propunem ne oferă informaţii foarte importante despre starea de sănătate în care vă aflati şi ne permite să facem o estimare de risc de îmbolnăvire.

Pe baza acestor analize de sânge determinăm exact acele alimente de care corpul are nevoie pentru a vă reechilibra metabolic și pentru a vă atinge obiectivul de slăbire sau reglare a greutății, totodată îmbunătățindu-vă sănătatea.

analize sange nutritie
Următorul pas: plan de alimentaţie individualizat

Metabolic Balance® este un program de alimentație pentru reglarea metabolismului şi a greutăţii corporale, realizat de medici şi oameni de ştiinţă din Germania.

Planul individual de alimentaţie este realizat pe baza unui set de analize de laborator, datele antropometrice( greutate, înălțime, cm talie, cm șold, cm coapsă ) şi informaţiile personale legate de starea de sănătate.

Scopul planului de nutriţie personalizat este reechilibrarea metabolismului, slăbire / reglarea greutății corporale și îmbunătățirea calității vieții.

Pe parcursul programului, participanții beneficiază de asistența unui consilier acreditat Metabolic Balance®, care îi ajută pe participanţi să facă trecerea la noul stil de viaţă, într-un mod controlat şi cât mai eficient.

Cu programul Metabolic Balance® se obţin rezultate remarcabile dacă suferiți de obezitate, balonare, hipertensiune arterială, diabet, diabet zaharat, dislipidemie, ovar polichistic, infertilitate, reumatism, oboseală cronică, osteoporoză, alergii, probleme dermatologice, depresii, tulburări de somn, sau dacă doriti să aveţi mai multă vitalitate.

alimentatie echilibrata
Ultimul pas: Evaluarea rezultatelor obținute

evaluare rezultate dieta

Reglarea greutății

reglare greutate
Cele 4 faze:

În scurta fază de pregătire, după o discuţie introductivă sau de consultanţă, în baza valorilor dumneavoastră de laborator şi a datelor personale, este elaborat planul individual de alimentaţie. În aceeaşi perioadă vă veţi pregăti uşor organismul pentru schimbarea facilă şi fără probleme a regimului alimentar care va urma.

Pe parcursul fazei de reechilibrare intensivă de minim două săptămâni, organismul dumneavoastră se adaptează la noul regim alimentar sănătos. Ţineţi cont de modificările rezultate în greutatea şi bunăstarea dumneavoastră.

În faza de reechilibrare lejeră ulterioară, testaţi cu atenţie alimentele care au fost excluse anterior. Astfel identificaţi regimul alimentar optim personalizat în funcţie de cerinţele dumneavoastră şi urmăriţi în acest mod modificările produse asupra greutăţii şi a bunăstării dumneavoastră.

Etapa de menţinere este nelimitată şi începe imediat ce sunteţi mulţumit de noua dumneavoastră greutate, precum şi de noua stare de bine. Vă conservaţi succesul obţinut deja prin respectarea în continuare a anumitor reguli de bază cu care v-aţi familiarizat deja foarte bine în ceea ce priveşte alimentaţia şi exerciţiul fizic.

Planificarea alimentației

planificare alimentatie

Printr-o alegere incorectă a alimentelor, organismul nu primeşte frecvent nutrimentele necesare pentru asigurarea unui metabolism echilibrat şi a unui proces hormonal optim. În prezent, alimentaţia noastră este reprezentată preponderent de carbohidraţi nocivi. Concomitent nu sunt asigurate suficiente proteine, substanţe vegetale secundare, vitamine şi oligoelemente.

O astfel de alimentaţie stimulează producţia de insulină, principalul nostru hormon metabolic, cu consecinţe pentru organismul, greutatea şi sănătatea noastră!

program alimentatie

Pentru soluţionarea acestei probleme, după studii de aproape 20 de ani cu tema alimentaţie sănătoasă, cu ajutorul medicilor, nutriţioniştilor şi al informaticienilor, s-a reuşit elaborarea unui program computerizat special.

Acesta calculează pentru fiecare participant, individual, un plan de alimentaţie în funcţie de valorile sale de laborator: structurarea meselor individuale şi regulile pentru consumarea alimentelor susţin eliberarea naturală de insulină, un echilibru hormonal şi prin aceasta un metabolism sănătos. Astfel, este posibilă o reglare pe termen lung a greutăţii!

Sănătate și vitalitate

Numai prin schimbarea regimului alimentar, fără a posti sau a suferi de foame, fără administrarea de suplimente alimentare speciale, de pulberi sau medicamente, este obţinută o reglare armonioasă a greutăţii.

Planul dumneavoastră individual de nutriție facilitează un echilibru metabolic între „chimia” organismului dumneavoastră și „chimia” alimentară potrivită. Nu vă veți hrăni doar cu alimentele și mineralele sănătoase și indispensabile organismului dumneavoastră, ci veți consuma într-o mai mare măsură acele alimente de care are nevoie organismul dumneavoastră, pentru o reechilibrare a metabolismului. Planul individual ia în considerare situaţia particulară a organismului dumneavoastră, fiind realizat exclusiv pe baza analizelor personale.

Scopul planului de nutriţie personalizat este reechilibrarea metabolismului şi reglarea greutăţii corporale.

echilibrare metabolism

Schimbarea regimului alimentar îmbunătăţeşte cu caracter general bunăstarea fizică şi psihică. Acestea contribuie la un aspect mai sănătos, vitalitate sporită, la o îmbunătăţire a performanţelor fizice şi psihice, la creşterea capacităţii de concentrare şi la un echilibru emoţional mai bun.

Sentimentul de îmbunătăţire a stării generale apare după numai câteva zile. Oboseala datorată alimentaţiei proaste, precum şi apatia care survine după servirea meselor sunt înlocuite, tot mai intens, de o creştere a energiei şi vitalităţii. În mod suplimentar, exerciţiile fizice corespunzătoare contribuie la îmbunătăţirea procesului metabolic.

energie si vitalitate

Efectul de yoyo specific numeroaselor diete poate fi contracarat prin schimbarea atentă a regimului. Cine şi-a modificat alimentaţia şi continuă să respecte câteva reguli de bază are şanse mari să îşi menţină greutatea dorită.

mentinere greutate

Un beneficiu apreciat în mod special de femei este acela de prevenire a apariţiei ridurilor faciale si ridurilor din alte parti ale corpului, deoarece nu se reduce masa musculară şi masa ţesutului conjunctiv, ci se scad grăsimile subcutanate. Astfel, pielea rămâne fermă şi frumoasă.

piele ferma si frumoasa

Împlinește-ți visul. Încearcă Metabolic Balance Azi!

Consilier acreditat Metabolic Balance Tomuța Ramona

Mă programez