Întrebări frecvente

Alte diete au avut un efect pozitiv doar de scurtă durată. De ce ar putea fi diferit efectul în cazul programului Metabolic Balance®?

Metabolic Balance® nu reprezintă o dietă în adevăratul sens al cuvântului. Planul dumneavoastră este planul dumneavoastră. El ia în considerare numai valorile dumneavoastră de laborator, metabolismul dumneavoastră şi propriile dumnevoastră obiceiuri alimentare. Vă garanteză succesul şi în acelaşi timp vă învaţă să distingeţi care alimente vă priesc şi care nu. Consecinţa? Depinde numai de dumneavoastră dacă reuşiţi să menţineţi obiectivul atins. Planul dumneavoastră individual de nutriție reprezintă programul dumneavoastră personal pentru succesul de durată.

Pot participa la programul Metabolic Balance® dacă doresc doar să îmi întăresc metabolismul, însă nu doresc să scad în greutate?

Da, bineînţeles. Vom lua în considerare acest lucru la realizarea planului şi la determinarea cantităţilor pentru mese. În orice caz, veţi face un lucru bun pentru sănătatea, forma şi vitalitatea dumneavoastră. Vorbiţi cu consilierul dumneavoastră Metabolic Balance® despre dorinţele dumneavoastră – vă va sfătui cu plăcere.

Un vegetarian strict poate participa la programul Metabolic Balance®?

Din păcate, în cazul în care dumneavoastră – indiferent din ce motive – nu consumaţi nici un fel de proteină animală şi vă alimentaţi exclusiv cu fructe, legume şi produse din cereale, nu puteţi participa la programul Metabolic Balance®. Dacă doriţi să aflaţi mai multe legat de bazele medicale ale acestui program vă sugerăm să citiţi cartea „Metabolic Balance®”.

Voi avea senzație de foame în faza severă? Dacă da, aceasta îmi poate influența productivitatea?

Dacă respectaţi exact planul, veți mânca mai puţin decât înainte, dar mai încet şi cu apetit. La sfârşitul fiecărei mese veți fi sătul, deoarece veți mânca de trei ori pe zi alimente bogate în energie şi nu veţi suferi de foame. Între mese veţi bea suficiente lichide şi vă veţi simţi în formă. Dacă în primele zile vă simțiți obosit spre seară, oferiți-vă dumneavoastră și corpului dumneavoastră o pauză, mergând mai devreme la culcare. Astfel facilitați progresul spre atingerea scopului dorit.

Trebuie să respect exact cantitățile indicate?

Da, în special în faza 2 trebuie să respectaţi exact cantităţile indicate, deoarece aceste date sunt corelate cu greutatea corporală dorită. După ce v-aţi atins obiectivele contactaţi consilierul Metabolic Balance® pentru a vă indica ce abateri de la cantitățile specificate sunt posibile.

Trebuie să consum toate alimentele menționate în planul de nutriție individual?

Da, trebuie. Pentru că planul de nutriție individual nu reprezintă un produs generat la întâmplare, ci este rezultatul datelor dumneavoastră de anamneză şi de laborator. Este unic, la fel ca o amprentă digitală. Alimentele selectate în acest plan vă susţin metabolismul şi vă conferă componentele care v-au lipsit până acum. Participați la această nouă experiență! Rețetele noastre vă vor ajuta să prindeți încredere din nou!

Mă aflu în permanență pe drumuri - pot participa cu toate acestea la program?

Planul meselor dumneavoastră este atât de multilateral încât puteţi planifica din timp şi vă puteți organiza în mod individual în avans fiecare zi. Fiți creativ! - consilierul dumneavoastră Metabolic Balance® vă va susține. Cartea „Metabolic Balance®” cuprinde şi un capitol de reţete, iar la începutul anului 2006 a apărut cartea specială de rețete Metabolic Balance®.

De ce este atât de importantă pauza de 5 ore între mese?

Organismul dumneavoastră necesită pentru digestie un timp adecvat și repaus alimentar. Orice gustare între mese ar perturba acest proces metabolic, cauzând bine cunoscutele atacuri de adefagie. Din acest motiv, respectaţi consecvent pauza de 5 ore.

Trebuie să mențin pentru viitor același mod de alimentație ca în faza de reechilibrare severă?

Nu, odată ce metabolismul s-a adaptat la noul mod de alimentaţie, iar dumneavoastră v-ați atins țelul propus, în fazele 3 și 4 este vorba de o relaxare, respectiv menținerea succesului obținut. Aici sunt valabile doar unele reguli de bază care vă sunt deja bine cunoscute. Însă puteți fi siguri că veți avea experienţe comune cu ceilalți paticipanţi: veţi constata care alimente vă fac bine și care nu. În cazul în care luați o dată o masă copioasă, păstrați pentru câteva zile din nou regimul din faza severă și veți avea din nou totul sub control.