Află care sunt cele 7 semne ale încetinirii metabolismului!

Află care sunt cele 7 semne ale încetinirii metabolismului4

Așa cum majoritatea dintre noi știm, metabolismul funcționează diferit la fiecare vârstă. Dacă înainte de 30 de ani putem scăpa ușor de kilograme, putem fi neglijenți cu mesele sau putem consuma fast-food regulat fără să observăm anumite consecințe pe termen scurt, după 30 de ani multe persoane observă că metabolismul încetinește, acumulând greutate mult mai ușor. Cu toate acestea indiferent de vârsta alături de kilogramele în plus, organismul ne semnalează încetinirea metabolismului prin mult mai multe semne la care este necesar să fim atenți.

  1. Te simți în mod constant obosit

Află care sunt cele 7 semne ale încetinirii metabolismului4 (1)

Atunci când metabolismul tău încetinește, s-ar putea să te simți moleșit, amețit sau prea obosit pentru a face ceva. Specialiștii psihologi spun că regăsesc deseori în rândul pacienților ca explicație pentru starea permanentă de oboseală, lipsă de tonus ca și cauză tocmai metabolismul încetinit.

  1. Nu te poți concentra

Află care sunt cele 7 semne ale încetinirii metabolismului4 (2)

Experimentezi momente când simți ca nu te poți aduna, simți că mintea îți zboară sau te simți în mod constant anxios? Uneori aceste simptome pot fi specifice încetinirii metabolismului. Lipsa unui nivel ridicat al arderilor în corp pot duce la energie redusă ceea ce afectează modul în care ne concentrăm dar de asemenea și starea de energie, vitalitate sau starea de bine.

 

  1. Nu îți mai poți stabiliza greutatea

Află care sunt cele 7 semne ale încetinirii metabolismului4 (3)

Cercetări în domeniul nutriției arată că persoanele cu un metabolism încetinit acumulează kilograme în plus mult mai ușor și au dificultăți în a le pierde. Acest lucru se datorează faptului că organismul nu poate arde multe calorii și nici nu poate produce energia necesară atât de ușor. Dimpotrivă, un organism cu metabolism încet va acumula grăsimea.

  1. Corpul tău prezintă semne ale schimbărilor hormonale

Află care sunt cele 7 semne ale încetinirii metabolismului4 (4)

Cercetătorii nutriționiști atrag atenția că diferite simptome hormonale pot fi indicatori ai încetinirii metabolismului. În cazul femeilor dereglarea ciclului menstrual, probleme cu tenul sau căderea excesivă a părului, pot fi semne ale unui metabolism încetinit. Tiroida produce hormoni care ajută la stabilizarea metabolismului, în momentul în care producerea acestora este încetinită întreg organismul este afectat, inclusiv funcția metabolică.

  1. Începi să dezvolți intoleranțe alimentare

Află care sunt cele 7 semne ale încetinirii metabolismului4 (5)

Deseori persoane ale căror metabolism nu mai funcționează la un nivel optim dezvoltă intoleranțe la diferite categorii de alimente. Din ce în ce mai răspândintă în ultimii ani este intoleranța la gluten experimentată în perioada de adult de după 3- de ani din ce în ce mai frecvent. Întâlnită și la copii dar uneori și la adulți este și intoleranța la lactate. Aceste intoleranțe nu sunt tot timpul descoperite la timp, ci doar în urma unor efecte severe precum dureri puternice de stomac, balonări frecvente sau alte simptome ale aparatului digestiv. Odată descoperite evitarea consumului alimentelor sau a grupelor alimentare la care suntem intoleranți duce la adevărate provocări în prepararea meselor diversificate și consistente. O intoleranță nedescoperită la timp nu face decât să agraveze funcționarea normal a organismului ducând la încetinirea metabolismului.

  1. Ai început să dezvolți afecțiuni medicale ale tiroidei

Află care sunt cele 7 semne ale încetinirii metabolismului4 (6)

Uneori un metabolism scăzut nu este datorat dietei tale sau lipsei de exerciții. Uneori metabolismul este încetinit datorită unor afecțiuni medicale. Afecțiunile tiroidei au un impact direct negativ asupra metabolismului. Activitatea scăzută a tiroidei sau hipotiroidismul este recunoscut ca o cauză directă asupra încetinirii metabolismului. Persoanele care suferă de această afecțiune a tiroidei tind să acumuleze kilograme în plus chiar dacă au o dietă sănătoasă.

 

  1. Ai în mod constant un nivel ridicat de stres

Află care sunt cele 7 semne ale încetinirii metabolismului4 (7)

Nivelul ridicat de stres și lipsa de somn pe o perioadă constant contribuie la producerea cortizolului, un hormon cu impact direct asupra metabolismului. Acest hormon are rolul de a contribui la arderea caloriilor din țesuturile musculare. Astfel producerea în exces a acestui hormon va duce la pierderea masei musculare și acumularea de greutate mai ales în zona abdominală. Astfel persoane care fac sport și consumă alimente sănătoase dar au un stil de viață stresant sau au în mod frecvent insomnii au dificultăți în a slăbi.

 

Regăsești în stilul tău de viață unul dintre simptomele prezentate? Te aștept la Grupul terapeutic de suport pentru un stil de viață sănătos pentru a afla care sunt soluțiile în menținerea unui metabolism rapid. Alege să scapi de kilogramele în plus, alege vitalitatea și stilul de viață activ și sănătos!

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *