6 Beneficii ale ghimbirului

Sign up for a class today

Ghimbirul este una dintre cele mai sănătoase condimente de pe planetă. Îți vine greu să crezi asta? În continuarea articolului am prezentat doar 10 din multele motive pentru care această legumă rădăcinoasă este extraordinar de bună pentru sănătatea și digestia ta.

1.Ghimbirul a fost folosit de o lungă perioadă de timp ca tratament medicinal

www.plandealimentatie.ro (13)

Ghimbirul provine din China. Rădăcina acestei plante este folosită în alimentație ca și condiment însă o lună perioadă de timp a fost folosită în medicina alternativă. Cele mai dese afecțiuni tratate cu această plantă au fost cele de digestie, provocatoare de grețuri, răceli sau gripe.

Ghimbirul este compusul cel mai important din ghimbir, și este responsabil pentru majoritatea proprietăților medicinale ale acestei plante. Are un puternic efect anti-inflamator și antioxidant. .

  1. Ghimbirul poate trata o diversitate de forme de greață

www.plandealimentatie.ro (14)

Ghimbirul s-a dovedit a fi foarte eficient împotriva grețurilor. Ghimbirul ajută la diminuarea stărilor de greață de după operații sau a chimioterapiei.

  1. Ghimbirul poate reduce durerile musculare

www.plandealimentatie.ro (16)

Ghimbirul a fost identificat ca fiind eficient împotriva durerilor de mușchi induse de exerciții. Consumul de 2 g de ghimbir pe zi poate reduce semnificativ durerile de mușchi. Efectul ghimbirului însă nu este unul instant ci unul progresiv resimțindu-se de la o zi la alta. Acest efect este datorat proprietăților anti-inflamatoare.

  1. Ghimbirul ajută digestia

www.plandealimentatie.ro (23)

Indigestia cronică este caracterizată de durere mare și disconfort în partea superioară a stomacului. Se crede că golirea întârziată a stomacului este principalul motiv al indigestiei. În mod interesant, s-a observat că ghimbirul ajută la grăbirea golirii stomacului în cazul persoanelor care au probleme cu indigestia.

  1. Ghimbirul reduce durerile menstruale

www.plandealimentatie.ro (18)

Durerile menstruale creează un real disconfort pentru majoritatea femeilor, pentru care se apelează de cele mai multe ori la analgezice sau medicamente de reducere a spasmelor. Un gram de praf de ghimbir este la fel de eficient precum o pastilă de Ibuprofen sau alt calmant, fiind utilizat în această cantitate de multe femei în prima parte a menstruației, și anume primele trei zile.

  1. Ghimbirul reduce colesterolul

www.plandealimentatie.ro (21)

Pentru aceea care au probleme cu colesterolul, ghimbirul este o soluție ideală. După cum probabil știi, principalul factor cu influență directă asupra colesterolului o are alimentația. O cantitate de 3 g de praf de ghimbir pe o perioadă mai lungă de o lună a arătat rezultate pozitive semnificative în reducerea colesterolului și a trigliceridelor în cadrul unui studiu realizat în rândul a 85 de persoane cu probleme de inimă datorate colesterolului.

 

Cum poți introduce ghimbirul în dieta ta? Iată câteva modalități:

  • În băuturi

Ghimbirul poate fi consumat ca ceai, în limonadă, în diverse combinații cu sucuri de fructe sau în compoziția smoothie-urilor.

  • În prepararea cărnii

Ghimbirul este un ingredient excellent în combinație cu diverse preparate din carne. În prepararea puiului la cuptor, tocaniței de vită sau de porc, acest ingredient va oferi o savoare exotică delicioasă.

  • În salate

O salată de fructe sau una de legume poate fi ușor asezonată cu acest ingredient .

  • În preparatele de legume

Chiar dacă vorbim de legume fierte, coapte la cuptor sau fresh ghimbirul se potrivește oricărui preparat.

Vrei un stil de viață sănătos? Dorești să slăbești? Sau vrei mai multă vitalitate? Află care sunt alimentele care te pot ajuta în mod personalizat cu programul Metabolic Balance! Pentru mai multe informații lasă-mi un mesaj la secțiunea de contact a site-ului.

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *