3 motive pentru care în 2 este mai ușor să adopți un stil de viață sănătos

Stil de viata sanatos

Un proverb românesc bine cunoscut spune: ”Unde-s doi puterea crește!”. Acest lucru se aplică și atunci când împreună cu partenerul tău îți propui un stil de viață sănătos. În următoarele rânduri îți voi prezenta 3 motive pentru care luarea deciziilor bune pentru sănătatea ta pot începe de azi în doi, și pot fi duse mai ușor la bun sfârșit.

  1. Stabilirea obiectivelor împreună

Stil de viață sănătos

De cele mai multe ori în luarea unei decizii precum cea de a slăbi cinci kilograme sau aceea de a consuma alimente mai sănătoase suntem descurajați chiar înainte de a începe fie în lumina unui eșec anterior, fie din eșecurile observate la alții sau chiar din lipsa de voință. Atunci când vă propuneți o decizie în ceea ce privește nutriția, stilul de viață sau chiar a unei diete de slăbire luați-o împreună cu partenerul. Atunci când motivația va dispărea pentru unul, celălalt va avea energia necesară pentru a-l inspira și încuraja pe celălalt.

2. Responsabilitate asumată unul față de celălalt

stil de viață sănătos

Lipsa de voință care va apărea pe parcursul oricărei schimbări incomfortabile, poate fi înlocuită cu asumarea responsabilității față de cineva. Dat fiind că pentru majoritatea persoanelor, jumătatea este cea cu care petrecem cel mai mult timp, asumarea de responsabilități punctuale (concretizate în îndeplinirea unor pași mărunți: spre exemplu vreau să fac exerciții zilnic,  beau zilnic 8 pahare de apă sau vreau să mănânc zilnic un măr), ne va ajuta să ne contabilizăm reușitele foarte des. De asemenea responsabilitațile luate în doi pot duce la consolidarea de obicieiuri bune, care au ca și efect nu doar un stil de viață mai sănătos din punct de vedere fizic dar și din punct de vedere relațional.

    3. Celebrarea reușitelor împreună

Stil sanatos

Fiecare reușită poate fi o piatră de hotar pentru relația voastră! Răsplătirea unui progres, spre exemplu: scăderea în greutate cu 5 kg cu un City Brake sau asimilarea obicieiului de a consuma in fiecare zi timp de o lună cel puțin un fruct cu o cină în oraș, pot fi metode foarte satisfăcătoare și plăcute de amintire a succesului care te vor motiva în continuarea luării de decizii bune și în final, în progresul spre un stil de viață mai sănătos.

Vrei să începi să trăiești sănătos? Îți dorești să arați mai bine? ți-ai propus să slăbești și nu ai reușit să duci la bun sfârșit nici o dietă? Alege programul Metabolic Balance, un program creat pentru a îmbunătății starea metabolismului tău în mod personalizat bazat pe analize medicale și rezultate individuale!

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *