Brocoli, o legumă la modă sau un izvor de sănătate?

Nutritie

Broccoli este cunoscută ca o legumă extrem de sănătoasă și extrem de ușor de gătit pentru diverse feluri de mâncare. Mulți nutriționiști consideră broccoli una dintre cele mai consistente legume în ceea ce privesc nutrienții.

În următoarele rânduri îți voi prezenta câteva beneficii ale consumului de broccoli care sper că te vor convinge de valoarea nutrițională a acestei legume.1. Reduce reacțiile alergice și inflamațiile

Sănătate

Cercetările arată că una dintre substanțele componente ale legumei brocoli  are un rol benefic în diminuarea impactului substanțelor alergice cu care organismul are contact.  Brocoli are cantități semnificative de acizi grași omega 3 care au efecte pozitive în reducerea inflamațiilor.

2. Conține antioxidanți puternici

Antioxidanți

Brocoli este o plantă bogată în vitamina C și nutrienți ce facilitează asimilarea acestei vitamine în mod eficient. Alături de vitamina C, brocoli conține alte 3 categorii de nutrienți  cu rol de antioxidanți. Antioxidanții au un rol benefic în  protecția cu privire la radicalii liberi responsabili pentru îmbătrânire.

3. Ajută la sănătatea oaselor

Sămătate

Broccoli conține cantități semnificative atât de Calciu cât și de vitamina K, amândouă importante pentru sănătatea oaselor și pentru  prevenirea osteoporozei.

4. Ajută la sănătatea inimi

Sănătatea inimii

Proprietățile anti-inflamatoare ale legumei brocoli pot ajuta la prevenirea și îmbunătățirea funcților sistemului circulator și implicit a funcționării inimii, deoarece datorită zahărului în cantități ridicate din vasele sanguine acestea pot fi inflamate.  

5. Ajută la pierderea în greutate

Slăbește sănătos

Un bol de broccoli este la fel de consistentă precum  un bol de orez sau de porumb, însă numărul de calorii este unul semnificativ mai mic. Broccoli conține carbohidrați sănătoși și este bogat în fibre, care ajută în digestie, previne constipația, menține o cantitate scăzută a glicemiei în sânge și previne consumul în plus de alimente.  

Vrei să îți schimbi stilul de viață și alimentația adoptând obicieiuri sănătoase? Nu ezita să mă contactezi! Poți scăpa de kilogramele nedorite, poți fi mai sănătos și mai plin de vitalitate cu programul Metabolic Balance.

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *