Ce îți poți dori mai mult în 2017?

getaway (1)

Începutul fiecărui an este marcat de noi dorințe, noi planuri și vise cu privire la unde vom ajunge și ce vom realiza.  Acest lucru este de multe ori entuziasmant dar produce în rândul multora dintre noi și frica de necunoscut sau frica de eșec. În acest sens în următoarele rânduri vreau să te încurajez să te concentrezi asupra  a 6 direcții noi benefice pentru tine în următorul an.

  1.  Mai mult optimism

getaway (2)

Alege să fi mai optimist anul acesta! O doză  ridicată de pozitivism, de a vedea partea plină a paharului te va ajuta în a avea o stare psihică, fizică dar și o eficacitate mai mare în orice proiect realizat. Ce presupune optimismul? O orientare spre lucrurile bune, speranța că planurile porpuse se vor realiza și o privire spre viitor lipsită de îngrijorări.

Se spune că persoanele optimiste au mai mult succes în a lega prietenii noi, în a avea o stare de sănătate mai bună, în a avea o carismă aparte, în a realiza proiecte cu succes dar și în a depăși eșecurile cu bine!

  1. Mai multă sănătate

getaway (3)

Alege să investești în sănătatea ta! Un fapt cunoscut este acela că dacă ai parte de sănătate restul vine de la sine, și așa și este. A începe anul cu o evaluare sinceră a stadiului în care te afli și impunerea unor obiective realiste dar pozitive pentru următorul an, te pot ajuta în a ajunge la un rezultat de dorit la finalul anului. Spre exemplu: a consuma mai multă apă, mai multe fructe și legume proaspete și a reduce produsele alimentare procesate poate fi un obiectiv realizabil, cu un impact pozitiv major în sănătatea ta.

  1. Mai multă frumusețe

getaway (4)

De ce nu? Trebuie să ne dorim mereu mai multă frumușețe, interioară și exterioară. Dacă frumușețea exterioară ține de un aspect sănătos, plin de vitalitate și întreținut prin diferite metode de relaxare, de îngrijire și de hrănire, frumușețea interioară se dezvoltă prin cultivarea psihicului și a gândirii.

Astfel pentru o investiție trainică în ceea ce privește frumușețea exterioară poți să îți propui în acest an o ședință la un nutriționist sau de ce nu o ședință la spa. Un aspect fizic îmbunătățit te va ajuta să te simți mai bine în pielea ta, fapt ce va fi observat și de cei din jur!

În ceea ce privește frumușețea interioară îți poți mereu cultiva starea de spirit prin participarea la evenimente culturale, piese de teatru, concerte de operă sau filarmonică,  expoziții de artă sau prin simpla citire a unei cărți bune. Momentele alocate sufletului și interiorității te vor ajuta să te bucuri din plin de viață și să transmiți la rândul tău o stare bună celor din jur.

  1. Mai multă vitalitate

getaway (5)

Anul 2017 poate fi un an mai plin de vitalitate pentru tine. Vitalitatea este un semn de sănătate, așa că dacă te-am convins să îți propui noi obiective legate de sănătate pentru acest nou an, vreau să te încurajez în continuare să investești în starea ta fizică, mai concret în vitalitatea ta.

Alege să mânănci sănătos, să faci mișcare zilnic și să te bucuri de experiențe noi.

O nutriție sănătoasă îți va asigura un plus de vitalitate. Dacă ți-ai propus în fiecare an să mănânci mai sănătos, dar nu ai găsit o formulă perfectă pentru tine, programul Metabolic Balance este unul tocmai potrivit pentru tine.

Mișcarea zilnică nu este opțională, ci obligatorie pentru un corp plin de vitalitate. Alege un sport care ți se potrivește. De la simpla plimbare zilnică într-un parc alături de partenerul tău, până la exerciâiile zilnice de fitness de la sală, există o varietate de oportunități prin care poți alege să îți pui organismul în mișcare. În funcție de sportul tău preferat, alege acea activitate care te face să te simți bine alături de prieteni sau alaturi de o persoană apropiată.

Experiențele pozitive noi, pot să îți stimuleze nivelul de vitalitate. O excursie într-un oraș nou, la munte sau la mare, sau pur și simplu o experiență culinară inedită te vor face să te bucuri de viață oferindu-ți o stare psihică pozitivă.

  1. Mai multă disciplină

getaway (6)

Chiar dacă, de către cei mai mulți dintre noi, disciplina nu este văzută ca un obiectiv în sine ci mai degrabă ca un mijloc spre a ajunge acolo unde ne dorim, un stil de viață organizat este în sine un plus pentru oricine. Începând de la nutriția personală, la managementul timpului personal până la gestionarea obiectivelor profesionale, un stil de viață disciplinat îți va aduce succese în fiecare plan.

Poți obține mai multă organizare în stilul tău de viață prin organizarea timpului, propunerea de obiective pe termen scurt (o lună, sau chiar o săptămână) pentru realizarea diferitelor schimbări sau eliminarea obiceiurilor negative sau nesănătoase. Atunci când încercăm să ne schimbăm înspre a fi mai organizați un rol important îl joacă perseverența. Dacă avem o tendință de a renunța repede, este importantă implicarea unui mentor. Spre exemplu în ceea ce privește nutriția, un mentor poate fi chiar un specialist nutriționist, în ceea ce privește organizarea obiectivelor profesionale un mentor poate fi chiar managerul tău sau un supervizor, sau un specialist din domeniul tău. În ceea ce privește timpul personal poți începe planificarea unor activități sau eliminarea unor obiceiuri negative alături de partenerul tău sau alături de un prieten.

  1. Mai multe succese

getaway (7)

Vei avea mai multe succese, atunci când îți vei propune acest lucru. Începe anul notându-ți într-o agendă, în telefon, într-un jurnal personal, sau pe frigider pe un post it ce îți dorești în acest an! Fii concret, fi realist și stabiliște termene pentru fiecare obiectiv.

La fiecare obiectiv atins, sărbătorește alături de cei dragi, alături de prieteni sau alături de colaboratorii din mediul profesional. Punctează fiecare succes într-un mod în care îți vei aminti de el. Exploatează la maxim fiecare reuștiă și împărtășește-o și cu alții!

Vrei să începi anul cu o schimbare importantă în ceea ce privește nutriția personală? Nu ezita să mă contactezi! Anul acesta poate fi anul tău pentru mai mult optimism, mai multă sănătate, mai multă frumusețe, mai multă vitalitate, mai multă disciplină și mai multe succese!

Citește mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *